Безкоштовна доставка від 1000 грн

Болгарки: види та призначення

Болгарка (кутова шліфмашина) є одним з найбільш затребуваних та широко використовуваних електроінструментів, за допомогою якого можна різати та шліфувати різноманітні матеріали на виробництві та в домашніх господарствах чи майстернях.

Кутові шліфмашини за призначенням поділяють на побутові та професійні, які мають різні показники потужності від 720 Вт до 3000 Вт:

болгарки малої потужності – для домашнього використання

болгарки середньої потужності – як професійного, так і побутового призначення

болгарки високої потужності – для професійного використання

За діаметром круга болгарки поділяють на малі – 115 мм та 125 мм (для делікатних робіт, легкі, маневрині), середні – 150 мм та 180 мм та великі – 230 мм (важкі, для розрізання труб, бруківок, залізобетонних перекриттів). Діаметр круга визначає глибину пропилу матеріалу, яку може виконувати інструмент, що також є важливою характеристикою у роботі.

Фактори при виборі кутової шліфмашини

Є ряд характеристик та додаткових функцій, на які слід звернути увагу, купуючи болгарку:

Потужність – найважливіша характеристика кутової шліфмашини, яка часто є вирішальним фактором при покупці. Вибір потужності залежить від виду робіт, які Ви плануєте виконувати (різання чи шліфування тощо).

Регулювання обертів – можна виставити необхідну швидкість для роботи конкретної насадки, щоб запобігти заклинюванню та знеструмленню інструмента

Плавний пуск або м’який старт – для уникнення виривання інструменту з рук у момент запуску, особливо, якщо це болгарка з великою потужністю, адже у момент запуску виникають великі пускові струми, скачки напруги у мережі, і сам інструмент починає «стрибати».

Захист від пилу – особливо актуально при розрізанні будівельних матеріалів, коли піднімається величезна кількість пилу, який осідає на внутрішні деталі інструмента, скорочуючи його термін роботи. Для захисту від пилу болгарки можуть бути обладнані зовнішніми фільтрами (насадками), системами фільтрації повітря, внутрішні деталі можуть бути покриті спеціальними лаками чи смолами.

Антивібраційна ручка – додає зручності у користуванні завдяки ергономічності, рельєфній прогумованій поверхні, а при довгій роботі відчутно полегшує навантаження на руки.

Швидкозатискна гайка – дозволяє швидко та без особливих зусиль поміняти відрізний диск при його заклинюванні, яке може бути спричинене перекошуванням диску при коливанні корпусу болгарки.

Система стабілізації обертів – при занадто сильному тиску на інструмент зменшуються обороти та продуктивність роботи кутової шліфмашини, а навантаження на двигун збільшується, при наявності системи стабілізації обертів інструмент підключає додатковий резерв, збільшуючи обороти, але цією функцією не слід зловживати.

Захист від повторного запуску – при несподіваному відключенні інструмента від електромережі механізм захищає його від повторного ввімкнення, що дуже важливо для безпеки роботи.

Купити болгарку в інтернет магазині 2pr.com.ua

Ми пропонуємо широкий вибір кутових шліфмашин побутового та професійного призначення потужністю від 720 до 3000 Вт, з обертами від 0 до 11000 об./хв, ціною від 500 грн до 10000 грн від провідних світових виробників електроінструментів: Bosch, DeWalt, Makita, Metabo та багатьох інших з офіційною гарантією від виробника та інструкцією для експлуатації.

У нашому інтернет-магазині Ви можете купити болгарку за найкращим співвідношенням «ціна - якість». Наші консультанти допоможуть Вам підібрати оптимальний варіант для Ваших потреб та найшвидший спосіб доставки. Ви можете купити кутову шліфмашину, зробивши замовлення на сайті або зателефонувавши нашим менеджерам.

Детально оглянути товар та отримати фахову консультацію Ви можете у нашому фізичному магазині у м. Львів. 

В цій категорії немає товарів.

Top