Безкоштовна доставка від 1000 грн

Призначення та відмінності насосів та мотопомп

Типів і моделей водяних насосів та мотопомп величезна кількість, і вибір залежить від того, для чого вони потрібні. Якщо обирати між електричними насосами і мотопомпами, то перші зазвичай застосовують при меншій затребуваній потужності і можливості підключення до джерела електроживлення, а мотопомпи – коли потрібна мобільність і незалежність від електромережі.

Залежно від мети застосування побутові насоси можна розділити на дренажні (для перекачування рідини, в тому числі, з твердими суспензіями), циркуляційні (для системи внутрішньобудинкового опалення) і водяні насоси (для системи водопостачання). 

Мотопомпи умовно можна поділити на ті, які можуть перекачувати забруднену воду, забруднену воду з частинками або лише чисту воду. Така техніка є досить довговічною надійною, автономною і мобільною, може виконувати широкий спектр робіт при відносно малих вазі і розмірах.

Критерії вибору

Основні характеристики будь-якого водяного насоса чи мотопомпи:

  •  - Продуктивність - об’єм води, який агрегат здатний перекачати за одиницю часу.
  •  - Потужність
  •  - Напір (висота підйому) - висота, на яку насос може подати воду. 

Продуктивність і напір залежать від тиску, який розвиває насос. Всі ці параметри необхідно мати на увазі при виборі, з урахуванням потреби у воді як для побутових потреб, так і для поливу, з урахуванням висоти житлового приміщення, розмірів ділянки, тощо. 

Для мотопомп ще однією важливою характеристикою є витрата палива. У побутових агрегатів з невисокою продуктивністю вона не перевищує 2 літрів, а у високопродуктивних моделей досягає 4-5 літрів на годину. Мотопомпи бувають з бензиновими та дизельним двигунами. Останні дорожчі, але мають більший моторесурс. 

Купити насоси та мотопомпи в інтернет-магазині

У цьому розділі каталогу нашого інтернет-магазину представленні електричні насоси та мотопомпи з найрізноманітнішими параметрами для виконання широкого спектру завдань. Залежно від потреби Ви можете вибрати поверхневі, вихрові, занурювальні та дренажні насоси, насосні станції, а також бензинові та дизельні мотопомпи. Ми пропонуємо інструменти таких виробників як Metabo, Forte, Sadko, Werk, Makita, Дніпро-М, Малиш тощо за доступною ціною та з офіційною гарантією від виробника.

Купити насос чи мотопомпу Ви можете, зробивши замовлення у нас на сайті або зателефонувавши нашим менеджерам, які охоче проконсультують Вас та допоможуть підібрати оптимальний інструмент.

В цій категорії немає товарів.

Top